images
O DDK

DDK je zajednički neprofitni poduhvat kompanije 5th dimension iz Sarajeva koja se bavi izradom softvera sa 25 godina iskustva i fondacije Centar za zastupanje građanskih interesa CPI iz Sarajeva, registrovane na državnom nivou 2009. godine.

Blog objave
image
Otvoren Nintendo park
17. Januar 2020
image

Izlazak Atari VCS konzole odgođen, zbog koronavirusa

Kad pričamo o novim konzolama koje nam dolaze 2020. godine često izostavljamo trećeg konkurenta, Atari VCS. S razlogom, dakako, jer je upitno hoće li ta konzola biti spremna za izlazak u 2020.

Kratko ponavljanje gradiva: nova konzola tvrtke Atari, koja nije onaj Atari od ranije koji je bankrotirao 2013., najavljena je još 2017. godine i trebala se zvati Ataribox da bi u konačnici bila preimenovana u Atari VCS. Proizvod je trebao biti lansiran u prodaju sredinom 2019. godine, no do tog termina ne da nije bio spreman za pakiranje već nije bio ni u fazi slaganja na pokretnoj traci u Kini.

Trenutno je Atari VCS u pretprodukcijskoj fazi kreiranja dev kit verzija konzole – onih koje idu u ruke proizvođača igara. Na sučelju konzole još uvijek se radi i prema prvim snimkama – daleko je još od dovršetka.

Međutim, kako navode iz Atarija u zadnjem ažuriranju na službenoj stranici, na sljedećih nekoliko tjedana produkcije možda će utjecaja imati koronavirus. Hardver im se, naravno, proizvodi i slaže u Kini, a ako situacija ostane problematična i nakon 10. 2., bit će to potvrda da će Atari VCS još jednom doživjeti odgodu i kašnjenje u produkciji koja zapravo još nije ni krenula.

I don't need to "get a life". I'm a gamer. I have lots of lives.